PERUSTANUT ALPO TAMMI VUONNA 1954

Tammi Jewellery Finland kasityo

Käsityö

Tammi on tunnettu hienostuneesta ja aikaa kestävästä korumuotoilusta. Usein ei kuitenkaan tule ajatelleeksi, että funktionaalisen korun ja upean lopputuloksen taustalla on hyvin tekninen ammattitaito.

Hienomotoriikkataidot ovat erittäin tärkeässä roolissa kauneuden luomisessa Tammella, ja mahdollistavat asioita, mitä tietokoneavusteisessa tuotannossa ei saavuteta.

MUOTOILU

MUOTOILU

Suurin osa Tammen koruista on saanut inspiraationsa luonnosta aivan alkuajoista lähtien. Luonto ja sen kauneus kiehtovat edelleen ja antavat muotoilulle suuntaa.

Suunnittelu ja käsin muotoilu ovat koruntekemisen ensimmäinen vaihe, ja hyvä muotoilu kehittyy valmistusprosessin monien vaiheiden myötä.  Korujen moniulotteisuus ja luonnollisuus sekä upeat kuosit luodaan vapaalla kädellä, tietokoneavusteiselle tuotannolle ei ole sijaa.

Valaminen

Valaminen

Tammi oli Suomessa edelläkävijä ottaessaan käyttöön kipsivalun yhtenä työvaiheena. Taitoa, jota tämä haastava korunvalmistusvaihe vaatii, arvostetaan Tammella suuresti. Hyvää ei koskaan saavuteta helpolla.


Valamisessa on kyse kauniiden hopea- ja kultapuiden tekemisestä, kuten kuvassa. Pieniä, mutta arvokkaita muotoja, jotka taidokkaissa käsissä muuttuvat kauniiksi esineeksi.

Tammen valimon arvokkaat metallipuut koostuvat pienistä korujen yksityiskohdista, jotka irrotetaan yksitellen seuraavia perinteisiä tekovaiheita varten.

VALMISTUS

VALMISTUS

Tammen valimossa rakennetaan pieniä puita vahasta, joiden kiehtovat muodot ovat kuin pieniä taideteoksia itsessään. Korunvalmistuksen alkuvaihe vaatii taitavat kädet, jotta voidaan luoda hyvä pohja seuraaville vaiheille kuten valamiselle.

Vahasta muotoillut korujen yksityiskohdat kiinnitetään varteen, joka lopulta näyttää pieneltä, eriskummalliselta puulta. Se, miltä lopputuote näyttää riippuu tarkkuudesta ja huolellisuudesta, joka näiden pienten vahapuiden tekemiseen on käytetty.

Kaikki Tammen korut muotoillaan käsin - valmistetaan sydämellä.

Yksityiskohdat

Yksityiskohdat

Kultasepän taidot näkyvät yksityiskohdissa.

Kultaseppä tuo jokaisen korun kauneuden esiin monin eri työvaihein muotoilemalla, järjestelemällä ja kiillottamalla. Jokaisella pienelläkin yksityiskohdalla on merkitystä. Tammi Jewellery valmistaa ja suunnittelee käsin -

tinkimättömyys erottaa erityisen tavanomaisesta. Jokaisessa korussa näkyy sen valmistaneen kultasepän kädenjälki antaen mallistoille omaleimaisen ja jäljittelemättömän ilmeen.

Arvokkaat Materiaalit

Arvokkaat Materiaalit

Hyvä muotoilu on yhtä tärkeää korunvalmistuksessa kuin hyvä laatu materiaaleissa ja tuotannossa. Tammi valmistaa upeita, ainutlaatuisia koruja korkealaatuisesta kierrätyskullasta ja Sterling-hopeasta perinteisin käsityömenetelmin.

Arvometalli-helmet ovat kuin siemeniä, joista valmiit korut kasvatetaan. Valitsemalla parhaat siemenet varmistetaan korun kestävyys upeana sukupolvelta toiselle.